Wat kun je met een tankkaart?

Het gebruik van een tankkaart kent veel voordelen. Zo kun je in Nederland altijd en overal tanken wanneer je wilt, is er geen administratieve rompslomp meer en als je veel in Europa op weg bent is er de Benelux of Europese tankkaart met inmiddels al meer dan vijftigduizend aangesloten tankstations. Wil je groen rijden dan kan dat met de tankkaart en voor elektrische rijders is er de laadkaart.

Voordelen van de tankkaart

De voordelen zijn legio. Bij gebruik van een merk gebonden tankkaart moet je nogal eens zoeken om het juiste tankstation te vinden en vaak blijkt die ook nog een stuk duurder. Met de tankkaart tank je bij elk benzinestation, dus ook bij de goedkopere en bespaar je op tijd en brandstof omdat je niet om hoeft te rijden. Rij je elektrisch dan krijg je bij aanschaf van de laadkaart een app zodat je precies weet waar je de auto kunt opladen.

Betalen gaat snel en veilig met de tankkaart die je in de praktijk bijna met een creditcard of prepaid card kunt vergelijken, afhankelijk van of je saldo op de kaart laadt of achteraf betaald. Ze hebben dezelfde voordelen. Het overzicht op de factuur is wel een stuk uitgebreider dan de rekening van een creditcard. Je vindt er niet alleen de datum, locatie, en het bedrag op terug, maar ook het kenteken van de auto, de kilometerstand en de hoeveelheid getankte brandstof net als de BTW. Je bent dus niet meer afhankelijk van losse benzinebonnetjes die nog weleens verdwijnen waardoor je aftrek misloopt en je bespaart op kosten voor de administratie.

Budgetbewaking is mogelijk door een saldo op de tankkaart te laden. Dat is prettig wanneer je het budget goed in de gaten wilt houden. Een ander voordeel van prepaid is dat je aan het eind van de maand niet meer geconfronteerd kunt worden met onverwachte brandstofuitgaven.

De laadkaart is ook een tankkaart

Rij je elektrisch dan kun je een laadkaart aankopen. Je krijgt er dezelfde voordelen mee als bij een tankkaart en zelfs nog iets extra's. Wanneer je de auto bij de woning of het kantoor oplaadt is het mogelijk, wanneer de leverancier van de laadpaal is aangesloten, je kaartnummer door te geven waarna het verbruik overzichtelijk op je verzamelfactuur vermeld wordt.

Groen rijden

Wil je graag groen rijden maar is het een te kostbare investering om de auto in te wisselen voor een milieuvriendelijke variant, kun je ervoor kiezen een kleine opslag per getankte liter brandstof te betalen. Deze opslag wordt gebruikt om een groenproject te financieren waar je eens per jaar een certificaat van deelname voor krijgt. Zo draag je toch je steentje bij aan een beter milieu.

Optionele extra's bij de tankkaart

Optionele extra's kun je activeren wanneer je veel onderweg bent. Zo kun je ervoor kiezen met de tankkaart tolwegen, bruggen, overtochten of tunnels te betalen. De tankkaart is een betaalmiddel van formaat en inmiddels al veel meer dan alleen een laad- of tankkaart. Geaccepteerd door steeds meer bedrijven reis je inmiddels met de tankkaart makkelijk heel Nederland en de rest van Europa rond. Snel, makkelijk en veilig, veel voordeel voor een kleine prijs.